Shariaförespråkande nämndeman stängs av”Nämndemannen Mostafa Malaekah, V, har stängts av från sina uppdrag vid Göteborgs tingsrätt. Nu inleds en utredning ”om hans lämplighet som nämndeman”, skriver tingsrätten i sitt beslut. Malakeah har i flera religiösa texter förespråkat sharialagar och att visst våld mot kvinnor är berättigat ”då hustrun beter sig upproriskt”.”


”Stiftelsen Doku har kunnat avslöja hur nämndemannen och vänsterpartisten Mostafa Malaekah skrivit religiösa texter för muslimska organisationer kopplade till Muslimska brödraskapet. Texter där han förespråkar sharialagar och menar att visst våld mot kvinnor kan vara motiverat som en ”symbolisk åtgärd” enligt Koranen. Malaekah har tjänstgjort som nämndeman vid ett antal rättegångar i Göteborgs tingsrätt och bland annat dömt i mål som handlat om misshandel och hot mot kvinnor. Minst två gånger har han ensam varit skiljaktig i domar som rört kvinnor som utsatts för våld i relation.”


Idioti att sådana ens ska få sitta i svenska domstolar, det måste ju ses över då det är ett hot mot demokratin.Expressen


Författare: Hirding Wall

En liten modest men också kaxig blogg om Sverige. Om brottsligheten och andra viktiga samhällsfrågor. Mest med fokus på Sverige men även med en snabb titt på omvärlden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: