Skottlossning i norra Stockholm


Återigen skottlossning i Stockholmsområdet och denna gången avlossades skott från en bil vid Upplands-Bro i norra Stockholm. Vittnen beskriver det som en sk. ”drive-by shooting”. Alltså klassisk gangsterbrottslighet och att detta är gängrelaterat det får nog ses som hundra procent säkert!


Det var vid 14:52 på onsdagen som polisen fick larm om pågående skottlossning i Bro centrum. När en patrull anlände fanns inga förövare kvar på platsen men tomhylsor som bekräftade att det skjutits påträffades.

Enligt uppgifter avlossades skotten genom sidorutorna på en förbipasserande bil. Vem eller vad som varit målet för skytten/skyttarna är oklart. Ingen person med skottskador har identifierats.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord och lutar därmed mot att man haft för avsikt att ha ihjäl någon person snarare än att exempelvis skrämma någon näringsidkare som inte betalat beskyddarpengar till de gängkriminella i området.


Hirding Wall


Samnytt

Författare: Hirding Wall

En liten modest men också kaxig blogg om Sverige. Om brottsligheten och andra viktiga samhällsfrågor. Mest med fokus på Sverige men även med en snabb titt på omvärlden.

%d bloggare gillar detta: