Skjutning i skånska OsbySkånska Osby känner jag till på ett mer personligt plan och det då jag varit där många gånger när jag bodde nere i Skåne på 90-talet. Och på den tiden så var Osby allt annat än en knutpunkt för beväpnade kriminella, det ska sägas alltså. Det var leksaksindustrin som staden var mest känd för.

Vid 17:45-tiden på onsdagen utbröt skottlossning i Osby i södra Skåne. När polisen med flera patruller anlände till platsen anträffade man en skottskadad person utomhus på en gångväg.

Personen som polisen inte vill ange kön, ålder eller härkomst för, fördes till sjukhus med ambulans i vad som beskrivs som ”talbart och vaket” tillstånd.

Det framgår inte hur många kulor den skadade träffats eller var på kroppen e tillfogats. Polisen är även förtegen om huruvida man känner till personen sedan tidigare från kriminella sammanhang.

Ett område runt brottsplatsen har spärrats av och hundpatruller skickades ut i hopp om att hitta gärningspersonen/-personerna. Ännu är dock ingen person gripen.


Hirding Wall


SamnyttFörfattare: Hirding Wall

En liten modest men också kaxig blogg om Sverige. Om brottsligheten och andra viktiga samhällsfrågor. Mest med fokus på Sverige men även med en snabb titt på omvärlden.

%d bloggare gillar detta: