Svenska knarksajten Flugsvamp 3.0 nerstängd


Köpare på den svenska knarksajten Flugsvamp 3.0 har efter stängningen av sajten blivit blåsta på pengar. Men jag antar att inte någon kommer gå vidare med något krav gällande dessa affärer som tagit sin plats på det mer dolda sk. Darknet.

Alltså en mycket mer undangömd och anonym sektor på nätet, och mycket mer svårforcerad plats för myndigheter som ex. polisen, och det pga att det handlar om hårt kryypterad trafik och att all försäljning sker i kryptovalutor som ex. bitcoin.

Flugsvamp, i sina tre olika ertappningar, får mest ses som en ren kopia av den mytomspunna sajten Silk Road, som ju är den största olagliga marknad som existerat där det såldes knark, vapen, förfalskningar och kontraktsmord mm.


Skaparen av sajten Silk Road, Ross Ulbricht, han dömdes efter en lång jakt på honom till livstids fängelse, och det utan någon som helst möjlighet till frigivning. Han hade bla beställt mord på, som han såg det helt opålitliga, personer men de de som tog emot beställningarna var cyberspanare från bla FBI.


”När Sveriges största handelsplats för illegala droger stängdes i veckan tog personerna bakom sajten med sig användarnas pengar. Tillvägagångssättet kallas ”exit scam” och är vanligt på ljusskygga nätbutiker.


Att folk blir blåsta ordentligt i den här svängen är ju enkelt att förstå, och det då ingen ågonsin polisanmäler eller på annat vis går vidare med detta till några myndigheter.

Däremot finns ju den överhängande risken att någon blir riktigt jävla arg och försöker hitta den som drivit sajten för att kollektera in det som han anser sig ha rätt till, alltså kan det bli riktiga otrevligheter.

J.E.H.


Drugnews

Författare: Hirding Wall

En liten modest men också kaxig blogg om Sverige. Om brottsligheten och andra viktiga samhällsfrågor. Mest med fokus på Sverige men även med en snabb titt på omvärlden.

%d bloggare gillar detta: