Vem är hon?

Flickan på bilden hon tittar lite blygt ner på mattan framför sig, medans mannen bredvid tittar lite mer misstänksamt på fotografen – rakt in i kameran. Vem är hon?

Hon är i alla fall tolv år och gift med mannen som sitter där bredvid. Denna uråldriga tradition med barnbrudar är ju en kvarleva från medeltiden som måste förbjudas i lag överallt, då en tolvårig flicka ska göra helt andra saker än vad hon på bilden fyller sina dagar med.

Detta är sorg, ingenting annat än struntar jag om det är kultur och tradition i vissa delar av världen, jag kallar det helt andra saker. Vem är hon och vad är hennes historia, hur hamnade hon här?

Var det en ren byteshandel familjerna emellan, var det förutbestämt sedan länge eller stod någon i familjen i skuld till mannens familj? Ja ni hör ju vilket vansinne det handlar om. Men detta är alltså realiteten för tiotusentals barn varje år som fastnar i detta vidriga slaveri!!

J.E.H.

Författare: Sverige & Brott

En liten modest blogg om Sverige, brott och brottslingar. Och om hur dessa vidriga samhällsfenomen påverkar vårt land. Ta en titt ut genom fönstret - Vad tycker du?