”Vita kan inte drabbas av rasism”

Vita människor kan inte drabbas av rasism. Det förklarar Sveriges Television Gävleborg för sina tittare i ett utspel på Facebook.
– Jag och min ansvariga utgivare står bakom det, förklarar statstelevisionens nyhetsreporter Lina Abusagr för Samnytt.

SVT, statspropagandakanalen, de basunerar nu ut att vita människor inte kan drabbas av rasism.

”För två veckor sedan gjorde SVT Gävleborg en ”granskning om rasismen inom vården”. Flera personer på SVT:s Facebooksida påpekade att även svenskar utsätts för ett dåligt bemötande i vården, och några frågade sig om även det kan anses vara rasism om vårdpersonalen har utländsk bakgrund. Men det kan de alltså inte, enligt statstelevisionen.”

Känns ju oerhört märkligt att tillhöra en ”ras” som alltså inte kan utsättas för rasism, och det innebär ju i princip att folk kan göra vad som helst, säga vad som helst och hetsa mot mig precis hur de vill. Utan konsekvenser.

”Vi rapporterar om människors upplevelser och människor med utländsk bakgrund har tolkningsföreträde vad gäller rasism, då det är ett fenomen som inte drabbar vita personer- de kan inte bli rasifierade”, skrev SVT:s redaktion som svar på Facebook.”

SVT väljer att meddela att de står bakom detta uttalandet, och det fullt ut.

J.E.H.

Samnytt

Författare: Sverige & Brott

En liten modest blogg om Sverige, brott och brottslingar. Och om hur dessa vidriga samhällsfenomen påverkar vårt land. Ta en titt ut genom fönstret - Vad tycker du?