Brott vi minns – Sjukhusmorden i Malmö

Om Sjukhusmorden i Malmö. Som också gav Sverige dess absolut värsta seriemördare. Mellan 1978 till 1979 så förgiftade en 18-årig beredskapsarbete mängder med patienter på Malmö Östra Sjukhus. Som kan beskrivas som en av dåtidens sjukhus med avdelningar typ den sk. långvården. Totalt drabbades 27 patienter varav 24 dog. I augusti 1979 döms mannen till rättspsykiatrisk vård för 11 mord och 16 mordförsök. Sveriges värsta seriemördare var ett faktum. Vissa av patienterna led fruktansvärda smärtor. Motivet än idag oklart, en del pekar på att han ville få slut på deras lidande, men metoden att döda motsäger ju detta.

J.E.H.

YouTube

Författare: Sverige & Brott

En liten modest blogg om Sverige, brott och brottslingar. Och om hur dessa vidriga samhällsfenomen påverkar vårt land. Ta en titt ut genom fönstret - Vad tycker du?