Två 16-åringar offren i skjutningen i Berga Linköping

En person fick ett skotthål i balkongen

Två tonårspojkar är förda till sjukhus med kritiska skador efter en skottlossning i Linköping under torsdagskvällen. – Det handlar om två minderåriga pojkar, 15 och 16 år, säger Diana Qudhaib, presstalesperson för polisen. Polisen misstänker att brottet är en del i gängbrotts-miljön. Polisen har startat en förundersökning om mordförsök och upprättat en särskild händelse. Vid klockan 23.30 finns ingen gripen i utredningen. Gärningsmannen ska ha varit maskerad och helt klädd i svart. Med andra ord så var det nog meningen att de båda offren skulle dö, här var det inte tal om någon varning.

J.E.H.

Expressen

Författare: Sverige & Brott

En liten modest blogg om Sverige, brott och brottslingar. Och om hur dessa vidriga samhällsfenomen påverkar vårt land. Ta en titt ut genom fönstret - Vad tycker du?