Vårdkostnaden för papperslösa – En kvarts miljard

Att människor som uppehåller sig illegalt i landet kostar en masa pengar är ju irriterande, sen att bara vårdkostnaderna nu är uppe i en halv miljard är ju inte klokt. För människor som inte ska vara här. Situationen förvärrades när pandemin slog till. Frågan är ju hur mycket de får kosta innan något görs, för det är väl inget bjudkalas, eller är det så? Bara det att ha lagstadgad rätt till vård i ett land man inte får vistas i är ju på gränsen till sinnessjukt, och när den lagen klubbades igenom så visade sig Sverige in absurdum igen. Som alltid. Vart går gränsen? Man undrar ju liksom?

J.E.H.

Samnytt

Författare: Sverige & Brott

En liten modest blogg om Sverige, brott och brottslingar. Och om hur dessa vidriga samhällsfenomen påverkar vårt land. Ta en titt ut genom fönstret - Vad tycker du?