Han kunde väl rensat kattlådan?

Julian Assange

Så klart måste livet ha varit märkligt för Julian Assange, som gick från uppskattad och en högt ansedd person till en misstänkt sexualbrottsling, och sexualbrotten, två våldtäkter med två olika kvinnor, skulle alltså ha skett i Sverige. Livet tog nya vändningar då han flyttade in, ja flydde hals över huvud till är nog mer korrekt, på Equadors ambassad i London. Där spenderade han åratal med att bo i en liten mörk garderob och med en katt som enda sällskapet. Det har framkommit uppgifter på senare tid som gör gällande att det var katten och dess otvättade kattlåda som blev själva droppen för ambassaden, och den egentliga anledningen till att han åkte ut. Och han vägrade notoriskt att städa det lilla område som han använde, en del av ett kontor och garderoben som han bodde i. Ambassaden fick nog av urinstanken från kattens otvättade kattlåda, ja och reste vet vi ju, han mer eller mindre kastades ut från ambassaden. Nu sitter han i brittiskt fängelse, oklart exakt varför. Min enda undran är – kunde han inte tvättat kattlådan åtminstone?

J.E.H.

Författare: Sverige & Brott

En liten modest blogg om Sverige, brott och brottslingar. Och om hur dessa vidriga samhällsfenomen påverkar vårt land. Ta en titt ut genom fönstret - Vad tycker du?