181 = Junirevulutionen 2021

Igår förmiddag så var det alltså 181 ledamöter av Sveriges riksdag som röstade för ett misstroende mot statsminister Stefan Löfven, och kommer talet 181 att bli synonymt med förändring, nytänkande och förvandling?

Man hoppas ju! Hur mycket har Löfven egentligen fått fuska undan? Dribblat med för att undgå massiv kritik? Han återkommer ju jämt och ständigt till pandemin, och hur de har hanterat det svåra läget.

Ok, låt oss se lite på det då! 15000 döda personer! Mestadels gamla och sjuka personer, och just de människor som varit en del av den maskin som byggt upp vårt Sverige. Löfven ville inte ha en fullständig lockdown, för hur skulle finanserna klara det? Finanserna! Just det. Där har vi det.

Man tänkte alltså först på cashen och sedan på människoliv. Hur mycket sparar inte Sverige in nu på att 9500 gamla pensionärer avlidit i Covid-19? Det är ju ändå ganska ansenligt med finanser som inte längre behöver gå till pensioner, eller? Ordet cynism dyker osökt upp i mitt huvud.

Jag kan inte låta bli att tänka på Socialdemokraternas förre partiledare och Sveriges förra Statsminister – Göran Persson. Han är idag grisbonde, alltså han köpte en gård för trettio miljoner ihop med Systembolagets VD Anitra Steen, och som om inte det räckte så är han idag mycket långt ner i fickorna på självaste Swedbank.

Hur kunde det gå så då? Jo, så kan det gå och så kan det svänga just när det gäller socialdemokrater. De ändrar liksom bara färgen som en kameleont – röd, blå, röd och blå. Om och om igen. Man blir nästan lite hypnotiserad av det. Gräsligt är vad det är, och Stefan Löfven har gjort vad han ska. Ajöss!!!!

J.E.H.

Författare: Sverige & Brott

En liten modest blogg om Sverige, brott och brottslingar. Och om hur dessa vidriga samhällsfenomen påverkar vårt land. Ta en titt ut genom fönstret - Vad tycker du?